Warsztat w Sopocie
„Degustacja tradycyjnych hiszpańskich potraw”

Warsztat w Sopocie
„Degustacja tradycyjnych hiszpańskich potraw”

Przepis na pasztet z małży

utworzone przez | 12/01/2021 | Przepisy | 0 komentarzy

Jeśli myślisz o szybkiej i łatwej przekąsce, nie ma nic lepszego niż pasztet z małży. Nie musisz być szefem kuchni, żeby go zrobić- efekt będzie doskonały.
Jest to jeden z tych przepisów, gdzie związek pomiędzy wynikiem a kosztem jego przygotowania jest spektakularny. W niecałe pięć minut przygotujemy pyszny przysmak jako aperitif, na piknikowy lunch/kolację lub po prostu jako przekąskę, którą można się cieszyć w każdej chwili.

Składniki

  • małże (1 opakowanie gotowanych małż)
  • surimi (4 paluszki)
  • świeża pietruszka
  • serek śmietankowy do smarowania (½ opakowania-67g)
  • majonez (1 łyżeczka)
  • hiszpańska papryka mielona (pół łyżeczki)
  • sól

Sposób przygotowania

    • Gotowane małże (jeśli kupicie świeże- trzeba je najpierw ugotować) wrzucamy do wysokiego naczynia.
    • Dodajemy paluszki surimi, kilka listków świeżej pietruszki, serek śmietankowy oraz majonez.
    • Posypujemy jeszcze hiszpańską papryką mieloną (pikantną lub łagodną w zależności od preferencji) oraz odrobiną soli.
    • Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
    • Po zmiksowaniu można sprawdzić czy nie trzeba dodać przypraw (według upodobania)
    • Gotowy pasztet można zjeść ze świeżym pieczywem. Smacznego! 🙂

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Loading

Otwórz czat
Żebyś wiedział@, że tu jestem! 👋🏻
Hola, jestem Martín! 👋🏻
Żebyś wiedział@, że tu jestem, naprawdę jestem, a nie żaden robot! 🧔🏻
Po prostu daj mi znać, czy mogę ci w czymś pomóc.