Przepis na „gulas” w czosnku

utworzone przez | 10/02/2021 | Przepisy

Gulas to nazwa komeryjna, kt贸r膮 firma „Angulas Aguinaga” nada艂a, i opatentowa艂a, produktowi zast臋pczemu dla angulas (gatunek w臋gorzokszta艂tnych). Wyprodukowane z surimi, czyli mielonki z ryb o niskiej warto艣ci handlowej (zawieraj膮ce r贸wnie偶 oleje ro艣linne, bia艂ko jajka, bia艂ko sojowe i dodatki smakowe). Zosta艂o wprowadzone na rynek w 1991.

Na poziomie od偶ywczym, pomimo stosowanych dodatk贸w smakowych w celu nadania mu konsystencji, jest to produkt godny polecenia, o niskiej zawarto艣ci t艂uszczu i wysokiej zawarto艣ci bia艂ka.

Jest on bardzo popularny i 艂atwo znale藕膰 go w barach w Hiszpanii. Szczeg贸lnie u偶ywany do tapas i tost贸w z chlebem, wraz z innymi sk艂adnikami, takimi jak grzyby, zielone szparagi, krewetki, a nawet po prostu z kilkoma sma偶onymi jajkami.

Sk艂adniki

  • 1 opakowanie gulas
  • 1 z膮bek czosnku
  • papryka ostra (艣wie偶a)
  • oliwa z oliwek

Spos贸b przygotowania

  • Pokr贸j z膮bek czosnku w plasterki.
  • Pokr贸j ostr膮 papryk臋 na ma艂e kawa艂ki.
  • Ca艂o艣膰 podsma偶 na patelni z oliw膮 z oliwek.
  • Dodaj opakowanie gulas.
  • Ca艂o艣膰 sma偶 jeszcze ok 2 minut i gotowe!

0 komentarzy

Wy艣lij komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

Hiszpa艅skiej Loterii 艢wi膮tecznej

Chcia艂bym podarowa膰 Ci kupon na Hiszpa艅sk膮 Loteri臋 艢wi膮teczn膮, z kt贸rym masz szanse wygra膰 nawet 20 000 z艂otych i wyda膰 je na co przyjdzie Ci ochota. Odbierzesz go za darmo z pierwszym newsletterem. Powodzenia!

Warunki

Tw贸j kupon zosta艂 wys艂any! Je艣li go nie otrzymasz, sprawd藕 folder SPAM!